אלרגיה לחלב סויה ועוד
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום זה התחיל עם קיווי לפני 10 שנים: גירוד חזק בגרון והרגשה שמשהו תקוע לי בבית הבליעה. נאלצתי להפסיק לצרוך אותו. אחרי כמה שנים זה פתאום הופיע עם גזר (לפני כן הייתי חולה על מיץ גזר). כיום יש הרבה פירות שנוספו כמו תפוח, אגס, שזיף וכו. כשהם מבושלים- אין בעיה וכשהם טריים אז גירוד בגרון וקצת התעטשויות. עכשיו שתיתי חלב סויה. אחרי כ-10 דקות: התעטשויות בטירוף, גירוד בעיניים, בגרון. עכשיו אחרי שעה מתחיל לעבור אבל אני מרגישה כמו אחרי מלחמה. לפני שבוע שתיתי את אותו חלב ואז היו לי רק גירודים קלים. מה יכול להיות מקור התופעה. לא קראתי עליה בשום מקום. לאחי יש תופעה דומה עם קיווי ולאחותי עם פטריות חיות. כך שיש משהו במשפחה. תוכל לעזור לי באיזה שהוא אופן? תודה- שירי.
שלום שירי הרפואה הסינית רואה אלרגיה המתבטאת ברגישות מערכת הנשימה כחוסר איזון של אלמנט המתכת. האיברים של אלמנט המתכת הם הראות והמעי הגס .אלו איברים שמתמודדים עם הכנסה של צ'י/אנרגיה מבחוץ ,מהעולם אלי והוצאה של צ'י בחזרה לעולם ממני. סביב הקשר הזה של התכנסות ושחרור מתרכז הטיפול על מנת למנוע את התגובה האלרגית לחיצון. אי אפשר להימלט מאבק או מדשא אך אפשר להתרגל אליהם בצורה כזו שלא יהוו איום.כנ"ל גם לחלב סויה, קיווי , שערות של חתול, נשל של נחש פיתון, במיה ירוקה ו.... זה דורש עבודה על רגשות מסוימים,תהליכים פיסיולוגים מסוימים והתכונות. ברפואה סינית הטיפול יהיה באמצעות צמחי רפואה-שיחזקו את המערכת החיסונית ואת הצ'י של הראות, דיקור על נקודות מסוימות בערוץ האנרגיה של הראות ,תירגול צ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה ,תזונה ושיחות. רגישה את. מן הסתם הרגישות הזו מלווה אותך בכל מקום ודבר בחייך. ניתן לפתור בעיות אלרגיה אחרי שמבינים את מקור הרגישות? ומאזנים אותה. רפואה שלמה טל