חינדקים טובים לעיכול

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

14/10/2013 | 22:29 | מאת: hi

שלום מאילו מזונות אוכל לצרוך חידקים טובים לעיכול=חידקים פרוביוטים? פרט ליוגורט ביו- שם אני כבר יודעת שיש ואני לא מעונינת בחידקים שיש בכדורים או כל סוג של תרופה/ תוסף מזון אחר כזה שקונים בבית מרקחת אלא ממזון בלבד תודה רבה

20/10/2013 | 10:05 | מאת: טל בלו

שלום מעבר ליוגורט ניתן למצוא פרוביוטיקה גם ב: גבינות קשות– ישנם גבינות כמו גאודה עיזים או קממבר שאפשר לראות ברשימת הרכיבים שלהם חידקיים ידידותיים, הגבינות הקשות משמשות גם לנושאות פרוביוטיקה ואפשר למצוא אותן בתרבויות אוכל מסויימות כקינוח העוזר לעיכול בתום הארוחה. כרוב חמוץ- הכרוב החמוץ (המשומר) מכיל חידקיים ידידותיים כמו leuconostoc,pediococcus, ו lactobacillus. צריך לקנות את הכרוב החמוץ שלא מפוסטר בחום גבוה כמו הכרוב החמוץ האורגני. מרק מיסו- ביפן נוהגים לאכול את מרק המיסו לארוחת הבוקר , משחת סויה מותססת זאת ממנה מכינים את מרק המיסו ידועה בפעילותה ל"הזזת המעיים". מדברים על למעלה מ 100 סוגים של חיידקים שהמיסו מכיל שנוצרים מתהליך התסיסה של הסויה. כשמכינים מרק מיסו בבית צריך שלא לחמם אותו יתר על המידה מכיון שזה הורס את החיידקים הטובים שבו. לחם מחמצת שאור– לחמים אשר עשויים ממחמצות מועילים לדרכי העיכול. כמובן שעדיף שהלחם יהיה מקמח מלא ויכיל גם סיבים תזונתיים. המחמצת שבלחם מכילה לקטובצילוס . בנוסף העדיפו לאכול לחם שלא מכיל בתוכו שמרים אלא מבוסס על מחמצת בלבד. בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה