כאבי מחזור

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

05/07/2013 | 10:56 | מאת: שירה

בזמן המחזור אני סובלת מכאבים חזקים מאוד וגם ממצב רוח דיכאוני, תחושה של טשטש וחולשה ועייפות. הרבה פעמים הדיכאון מופיע כבר יומיים לפני הווסת. מה אפשר לעשות

06/07/2013 | 19:45 | מאת: טל בלו

שלום שירה תחושות ומחשבות שמלוות את האישה במשל כל החודש "משתחררות" בזמן הווסת. הדבר מאופין בכאבים, אי שקט, לחץ, בעיות במערכת העיכול-שילשול או בחילה. בנוסף לעיתים אותם תחושות גורמות לכך שהווסת תארך או תקדים. בבית החולים הסיני בצ'נגדו אמרו הרופאים שפתולוגיה זו הוגדרה במשך השנים על ידי רופאים גברים שכל מה שענין אותם היה שהאישה הסובלת לא תופרע ושהווסת תגיע במועדה. הפיתרון היה תרופות נוגדות כאב או דלקת או תרופות הורמונליות (גלולות) ואף אחד לא שוחח עם האישה על איך היא מרגישה? ברפואה סינית הטיפול באישה מקיף ומהותו ההתיחסות לאדם ולא למחלה. האדם הוא היוצר של המחלה ולכן איזון שלו יגרום לריפוי. דיקור, צמחים, תזונה הם כלים בהם משתמשים בתהליך הטיפולי. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה