עצירות ונפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

06/03/2013 | 19:02 | מאת: סמאח

שלום אני סמאח בת 35 נשואה+3. מאז שהייתי קטנה סבלתי מעצירות ונפיחות בבט. התרגלתי ליטול כדורים משלשלים כמו X עצירות,לקסעדין. אני לו נוטלת אותם ממש יום יום אלה בעת הצורך. כבר יותר משנה זה התחיל להחמיר כל הזמן אני סובלת מנפיחות ומעצירות, העצירות לו מפריעה לי כמו הנפיחות כי אני רזה רק יש לי בטן נפוחה הרבה, זה לו כרס כי היא גם לו נוזלית. לפעמים הנפיחות יורדת אבל אם אני שותה אפילו קפה היא מטנפחת חזרה.אני קמה בבוקר נפוחה זה מפריע לי מאוד אני נראת כאילו שאני בהריון , לאיזה רופא עדיף לפנות והאם אני צריכה להיות מודאגת. תודה.

14/03/2013 | 07:52 | מאת: טל בלו

שלום סמאח מבחינה סינית יש הרבה סיבות לעצירות חלקם מצבים של עודף כמו חום או תקיעות של אנרגיה או של חסר כמו חסר דם ,נוזלים, יאנג וכו'. רוב רובם של בעיות העצירות משולבים במקור רגשי. אלמנט המתכת שהאיברים שלו הם הריאות והמעי הגס מאופין בהתכנסות (מתכות נמצאות באדמה) ובשחרור (העונה של האלמנט היא הסתיו ובסתיו יש שלכת). כל דבר בטבע וכך גם בגוף האדם מאופין בהצטברות ושחרור. מערכת הנשימה,העיכול,השתן ומערכת העצבים. כאשר אלמנט המתכת אינו מאוזן האדם יוכל לסבול מאסטמה (ריאות) או מעצירות או שילשול כרוני (מעי גס). לטפל זה אומר להתבונן . להתיעץ עם מטפל, לאבחן כמו שצריך ואז לטפל. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה