עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

26/04/2012 | 13:33 | מאת: חן

שלום לך טל בלו אני בת 16.5 עוד חודשיים יום הולדת. חולשה וכאבים בכל הגוף החלה מאז חזרתי מנופש באילת. גם כאבי ראש אבל הכי חשוב חולשה בכל הגוף, ודלקת עיניים. החולשה בגוף היא כללית ומגיעה אף לכפות הידיים והרגליים. אין לי מושג ממה זה נובע, אולי מחילופי מזג האוויר, גם הלכנו אולי 6 שעות בכל יום כשהיינו באילת וכשרגלינו כאבו כבר. אני מקווה שזה לא משהו רציני. אני גם נוטלת תרופות נגד ברונכיטיס כרוני, אז חשבתי שאולי יש משהו בתרופות האלה שגורם לזה... ממה נובעת החולשה? יש לי גם כאבים בגוף כאילו יש לי שפעת, כאילו שהרביצו לי. השרירים שלי כואבים מאוד. לקחתי דקסמול , היום בבוקר קמתי בלי כאבים אך החולשה והרעד בגוף עדיין נשארה. אין לי חום, אבל אני גם מגרדת בכל הגוף. תודה מראש...

27/04/2012 | 18:19 | מאת: טל בלו

שלום חן עייפות יכולה להיות תוצאה של המון דברים. הדבר החשוב ביותר הוא לערוך בדיקות דם.יש לשלול מחלת הנשיקה. מחלת הנשיקה מאופינת בוירוס הפוגע קשות במערכת החיסון.מערכת חיסון חלשה מאופינת על ידי נטיה לזיהומים שונים בדרכי הנשימה ובגוף . במחלת הנשיקה ,להבדיל מוירוס השפעת אין לרוב סימפטומים אקוטים כמו חום גבוה ויש חולשה רבה לאורך זמן המגיעה יחד עם תסמינים נפשיים הבם תשישות, דיכאון,הפרעות בשינה.. את סוג הווירוס (C.M.V) ניתן למצוא כשנה או יותר בדם. הסינים רואים את זה כחדירה של רוח חיצונית הפולשת אל השכבה החיצונית של הגוף ויוצרת מחלה. המחלה ממשיכה להתקדם לתוך השכבות העמוקות (כמו השכבות בבצל) ונתקעת שם תוך כדי שהיא תוקפת את הגוף. כבד / טחול מוגדלים יהיו סימן למצב זה של פגיעה אקוטית באיברים פנימיים. העייפות והחולשה היא מעין פתרון של "בריחה מפני המציאות". הניתוק והרצון לישון מאפשר התנתקות ממה שמציק ומפריע. כשיש משמעות,כשאני נמצא במקום שטוב לי ואני מטיב עם אחרים העייפות נעלמת ואדם יכול להיות ער שעות רבות. הסיבה השניה לעייפות היא תפקוד חלש של אלמנט האדמה-הקיבה והטחול. הטעם של אלמנט האדמה הוא מתוק. חולשה של האלמנט תתבטא בדחף לטעם המתוק ,עייפות,תחושת כבדות ולאות מנטאלית לעשיית דברים ובעיות עיכול שונות-גזים,נפיחות בטנית ועוד. דיקור,צמחי מרפא וטיפול תזונתי תומך יהוו חלק בטיפול הראשוני ובטיפול המניעתי. טיפול כזה יכול לזרז ההחלמה. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה