גביהה בגיל מאוחר +פצעי בגרות בגיל מאוחר

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

25/08/2020 | 00:42 | מאת: דני בן 26

שלום רב, אני בן 26 והתחלתי בחצי השנה האחרונה לשחק כדורסל. אני עוסק בספורט קרוב ל4-5 שנים(חדר כושר ואורח חיים בריא של שלפחות 4-5 פעמים בשבוע קבוע עם אימון של שעה וחצי- שעתיים - כוח שעה +חצי שעה ארבעים דקות אירובי וסיבולת לב ריאה), בתקופת הקורונה יצא לי שלא הלכתי בכלל למכון כושר במשך חודשיים מתחילת יוני עד תחילת אוגוסט. עכשיו מספר שאלות : 1)נהיו לי בשבועיים+ האחרונים המון פצעים על הפנים כמו פצעי בגרות בכמות ממש לא סבירה ולא רגילה לגיל 26, משהו שבחיים לא היה לי - גם בגיל ההתבגרות לא היה לי פצעים בפנים בכלל, לא סבלתי אף פעם מפצעים בפנים בחיי, הגנטיקה שלי שבדרך כלל הפנים נקיות. איך יכול להיות? 2)יש לי הרבה כאבים בגוף שמרגיש כמו כאבי גדילה, בעיקר ברגליים מאחורי הברך ובעצמות עצמן. יש לציין שלא התאמנתי בחדר כושר קרוב לחודשיים בגלל המצב. אז כרגע משחק כדורסל בין פעמיים-ארבע בשבוע, כל פעם בין שעה-3 שעות אימון/משחק. אפשרי לגבוה בגיל כל כך מאוחר? בגיל 26? לפני הקורונה הייתי בערך 1.82-1.84 לא זוכר גובה מדויק, שיחקתי כדורסל שהייתי ילד בגיל ממש צעיר בגיל 6-7 רק שנה או שנתיים לא יודע אם זה משפיע. לא רציתי לשאול את הרופא המשפחה שלי זה מביך לשאול אותו את זה הוא יצחק לי בפנים. מוזר לי כל ההתפתחויות גם של הכאבים שלא חוויתי אף פעם וגם של הפצעים הרבים על הפנים. אודה לתשובתכם הכנה והמקצועית. תודה רבה.

דני שלום, לא נראה לי שמדובר בגדילה בגיל 26 שכן זה לא אפשרי. נראה שיש חסרים או אי איזון בגוף והייתי מתחיל בבדיקת דם. גש לרופא לקבלת הפנייה. אח״כ תהיה יותר חכם. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה משלימה