שחיה או הליכה - היכן שורפים יותר קלוריות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/10/1999 | 19:53 | מאת: רמי דרור

דר' שלום ! הייתי מעוניין לדעת באיזה פעילות גופנית שורפים יותר קלוריות האם בשחיה או בהליכה מהירה. אודה לך על תשובתך רמי דרור

17/10/1999 | 23:47 | מאת: צוות האתר
שלום רמי, כמות הקלוריות שנשרפת בפעילות גופנית זו או אחרת תלויה בגורמים רבים כגון משקל גופו של המתעמל, טמפרטורת האוויר או המים בה מתבצעת הפעילות הגופנית, וכמובן משך הפעילות והאנטנסיביות בה היא מתבצעת. באופן כללי ביותר ניתן לומר כי יותר קלוריות נשרפות במהלך שחיה. למשל שחיה של 30 דקות במהירות של 30 מטר בדקה שורפת כ- 180 קק"ל. לעומת הליכה של 30 דקות במהירות של כ- 3 ק"מ בשעה שורפת כ- 80 קק"ל. עם זאת חשוב לציין כי שחיה אינה הפעולה המומלצת אם מטרתך היא לשרוף שומן, לשם כך נחוצה פעילות גופנית אירובית. לפני תחילת פעילות גופנית כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. פעילות גופנית מהנה!

מנהל פורום רפואת משפחה