מהי הפרעה של יתר לחץ דם וטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/10/1999 | 12:29 | מאת: sefi

מבקשת לדעת יותר על הפרעות יתר לחץ דם והטיפול בתופעה וכן על פעילות יתר של בלוטת התריס ואם יש קשר בן תופעה זו ללחץ דם גבוה מה הטיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס

18/10/1999 | 00:08 | מאת: צוות האתר
ספי שלום, בגיליון זה הוספנו כתבה הסוקרת את מחלת יתר לחץ דם הנפוצה ביותר בקרב האוכלוסיה. [ פעילות יתר של בלוטת התריס עלולה לגרום לשינויים בתפקוד הלב וגם בלחץ הדם, אך זה איננו נחשב סימן היכר טיפוסי של יתר פעילות בלוטת התריס. באחד הגיליונות הקרובים של המגזין יופיעו כתבות העוסקות בנושא בלוטת התריס, ותת פעילות הבלוטה וביתר פעילות. אני מזמינה אותך לקרוא וכן להפנות אלינו שאלות נוספות בנושא.
18/10/1999 | 00:08 | מאת: צוות האתר
ספי שלום, בגיליון זה הוספנו כתבה הסוקרת את מחלת יתר לחץ דם הנפוצה ביותר בקרב האוכלוסיה. פעילות יתר של בלוטת התריס עלולה לגרום לשינויים בתפקוד הלב וגם בלחץ הדם, אך זה איננו נחשב סימן היכר טיפוסי של יתר פעילות בלוטת התריס. באחד הגיליונות הקרובים של המגזין יופיעו כתבות העוסקות בנושא בלוטת התריס, ותת פעילות הבלוטה וביתר פעילות. אני מזמינה אותך לקרוא וכן להפנות אלינו שאלות נוספות בנושא.
10/07/2004 | 11:27 | מאת: ד"ר שי מזור

אני לא חושב שזה המקום ללימודי רפואה אנחנו עונים ובשמחה וסבלנות רבה לשאלות המיתענינים בבעיות אישיות אני אסביר בצורה הקצרה ביותר 1. מערכת הדם בגוף בנוייה ממערכת ורידית שמביאה דם מהפריפריה ללב=דם לא מחומצן ומערכת עורקית שלוקחת דם מחומצן מהלב ומעבירה אותו לפריפריה 2. הלב הוא משאבה שתפקידה לקבל דם מהפריפריה ולדחוף אותו למערכת העורקית (לאחר שעבר תהליך חימצון בריאות) 3. העורקים עובדים על תנגודת =יש בהם סיבים אלסטיים ושריריים והם מסוגלים להיתרחב עד קוטר מסויים ואז באמצעות הגמישות שלהם לחזור למימד הבסיסי כאשר תכונה זו דוחפת את הדם קדימה 4. הלב אמור להיתגבר על התינגודת הקימת בעורקים ולדחוף אליהם את הדם 5. גורמים שונים פועלים על דופן כלי הדם ומגבירים את הטונוס ו/או משנים של גמישותו של כלי הדם 6. כתוצאה מכך עולה התינגודת בכלי הדם והלב צריך לעבוד קשה יותר עמ"נ לספק תמיד!!! את אותה התפוקה שמצופה מימנו=נוצרים שינויים במיבנה ובתיפקוד הלב שלאורך שנים מורידים את יכולת תיפקודו. 7. לחץ הדם הסיסטולי הוא הלחץ שנידרש להרחיב את הכלי דם למכסימום .לחץ הדם הדיאסטולי מבטא של מצב הטונוס הרגיל של כלי הדם 8. הטפול ביתר לחץ דם בנוי מתרופות שונות שעובדות על גורמים שונים שפועלים על כלי הדם ומגבירים את הטונוס שלו. תרופות אחרות מעודדות הפרשה גדולה יותר של נוזלים עודפים מהכליות תרופות אחרות עובדות על הכליות בדרכים שונות המטרה היא לטפל הכל גורמי הסיכון שהם אורח חיים שבו השריר היחיד הפועל הוא שריר האצבע שמשנה תחנות בשל"ט/הפסקת עישון/דיאטה מאוזנת/הורדת שומנים בדם/טפול ואיזון סכרת/ אורכה של התשובה מסביר למה היה נחוץ הרבה אורך רוח וסבלנות עמ"נ לענות על שאלה שאינה ספציפית אני לא בטוח שתפקידו של הפורום לספק שעורים בחומר רפואי אני חושב שתפקידו של הפורום לעזור ככל שניתן בהבהרת בעיות רפואיות שהשואלים מעלים

מנהל פורום רפואת משפחה