עקבות דם בשתן במהלך שבוע 12

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

27/05/2014 | 01:00 | מאת: יעל

שלום רב, אני מתגוררת כרגע באי בקריביים ונמצאת בהריון בשבוע 12, לפני כחודש בבדיקת שתן רגילה נמצאו עקבות דם בשתן לאחר בדיקה מעמיקה יותר נמצא כי אין לי דלקת בשתן. לאחר חודש נבדקתי שוב ונמצא כי יש לי שוב עקבות דם בשתן אך ללא דלקת. כרגע אני מופנית לאולטראסאונד כליות כדי לברר האם יש לי חול או אבן בכליות. משום שאי זה איננו מפותח מבחינה רפואית רציתי לדעת האם הפנייה זו ודרך טיפול זו היא לגיטימית, והאם יש סכנה כולשהיא לעובר בביצוע אולטראסאונד זה. ברצוני להוסיף כי אינני סובלת מכאבים וכי לאחותי המתגוררת בישראל יש דם בשתן לסירוגין ב20 השנים האחרונות ולא מצאו את הסיבה לכך כמו כן איננה סובלת מכאבים ותופעות אחרות. תודה מראש

שלום, חשוב לדעת שאין לך דמם וגינלי. דם מיקרוסקופי בשתן אינו ביטוי לדלקת ויתכן שזהו משהו גנטי, כמו לאחותך. US מקובל בהריון ואינו מסוכן. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה