מדידות לח"ד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/05/2014 | 19:04 | מאת: דוד

שלום בן 40 (ללא סוכרת, לא מעשן, יש עודף משקל) במדידות לח"ד במרפאה היו לי ערכים גבוליים או מעט גבוהים, לפעמים זה ירד לאחר כמה מדידות. נשלחתי לבצע הולטר 24 שעות (לפני חצי שנה), ובלילה הלחץ דם שלי היה תקין, ביום היה קצת פחות טוב, גבולי. אני אמור לחזור לביקורת, אך רציתי לדעת איך אפשר למדוד בבית לחץ דם בצורה שתתן אינדיקציה כמו הולטר 24 שעות? החשש שלי שהתוצאות הגבוליות ביום היו כתוצאה מלחץ מהמדידה, כלומר במקרה שלי אני לא בטוח שהולטר 24 שעות מנטרל את תסמונת החלוק הלבן, כך שאולי זה לא משקף נכון את המצב. בכל פעם שהמכשיר התחיל לנפח זה הקפיץ אותי, ואם הייתי בחברת אנשים אז בכלל זה הלחיץ אותי (בכל זאת זה מרעיש). (לציין שאני גם כך סובל מחרדות ומקבל לוסטרל, אך כנראה שזה לא משפיע עד כדי כך). אשמח לקבל הכוונה איך לבצע מדידות בבית שישקפו כמה שיותר באובייקטיביות את הלחץ דם שלי. כל איזה תקופה למדוד? במשך כמה ימים? באיזה חלקים של היום? האם צריך באותה שעה כל פעם? וכמה מדידות בכל פעם ? (זה נוטה לשחק אצלי במדידות) לצייין שאני הולך לישון בסביבות 3 + בלילה, וקם בהתאם, כך ששעות השינה והקימה שלי קצת שונות. תודה רבה ושבת שלום

שלום, לדעתי אין צורך במדידת לחץ דם מאחר וההולטר היה בסה"כ תקין. זה רק יגביר חרדה. כן- לרדת במשקל, פעילות גופנית, טיפול בחרדה. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה