אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/04/2014 | 12:09 | מאת: אורי

בני בן ה-16 אושפז בגלל אי ספיקת כליות ברמה של כ- 70% תפקוד. בבדיקות ביוכימיה של הדם התקבלו התוצאות החריגות: GLU-B 27.9 CR-B 1.5 בבדיקת גזים בדם: PH-V 7.3 התוצאות נשארו בהינן גם לאחר שקיבל עירוי נוזלים לגוף (היה חשש להתייבשות). מה משמעות ההבחנה הזו? וכתוצאה ממה יכול להיגרם אי ספיקת כליות?

שלום, אי ספיקת כליות יכולה לנבוע מהתייבשות (לא מגיע מספיק דם לכליות), בעיה בכליה עצמה או חסימה בדרכי השתן (אבן למשל). רשימת הסיבות היא ארוכה ולפעמים האבחנה נעשית רק ע"י ביופסיה. לא ברור מדוע רמת הסוכר נמוכה כ"כ (נראה לי טעות) לבריאות. אשמח לעדכון.

מנהל פורום רפואת משפחה