צריך עזרה בקשר לבדיקות דם שעשיתי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/03/2014 | 20:11 | מאת: עמית

היי, השבוע עשיתי בדיקות דם כלליות לפי הנחיה של רופא המשפחה, הסתכלתי בבדיקות והכל יצא תקין מלבד בדיקה אחת שנקראת RBC-Red Blood Cells רשום שהערך המקסימלי התקין הוא 5.5 והתוצאה שאני קיבלתי היא : 5.99 האם זה משהו חריג? אני מעשן יש לציין וגם עישנתי סיגריה כ10-15 דק' לפני הבדיקה. קבעתי תור לרופא אך בכל מקרה הייתי שמח לשמוע חוות דעת לפני שאגיע אליו. תודה רבה וערב טוב

שלום, עישון עלול לגרום לעלייה במספר הכדוריות האדומות ולכן לדם צמיג יותר. בהחלט מומלץ להפסיק לעשן. כדאי לברר את ערכי ההמטוקריט ואם מעל 50 אחוז- להתיעץ בהקדם עם הרופא. לבריאות.

29/03/2014 | 14:03 | מאת: עמית

תודה רבה על התגובה , הרופא אמר שהכול תקין :) בקשר להפסקת העישון, נרשמתי לסדנה להפסקת עישון דרך הקופה מקווה שזה יועיל לי. יום טוב.

מנהל פורום רפואת משפחה