יש לי בחילות וחולשה במשך מעל לחודש..

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

08/03/2014 | 20:25 | מאת: אביעד

שלום, אני בן 24, בריא בד''כ מלבד אלרגיה כרונית שיש לי במשך כ-9 שנים (אורטיקריה). במשך כחודש וחצי אני סובל מחולשה ובחילות שלא עוזבות, רק מדי פעם יש לי הפוגה של מספר שעות ואז הכל חוזר שוב בבת-אחת ואני לא מצליח לתפקד. בד''כ כשאני מתעורר המצב רגוע יותר ולאחר מספר שעות הכל חוזר כפי שציינתי. בימים האחרונים יש לי ירידה בתאבון אני שוקל 60 וגובהי 1.67 כך שאין לי הרבה לאן לרדת. במהלך החודש ביצעתי בדיקות דם מקיפות, בדיקות שתן, צואה שהוגדרו תקינות מלבד הצואה שם נמצא טפיל (בלסוסיטיס הומניס) שטופל באנטיביוטיקה, הגעתי שלוש פעמים למיון ע''י הפניה מרופאים שונים שם עשיתי C.T ראש שהוגדר תקין, ובדיקה אצל א.א.ג מכיוון שבלוטת לימפה בצוואר התנפחה, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שהורידה את הנפיחות אך תחושת הבחילות וחולשה עדיין איתי והכנראה שבלוטת הלימפה לא מקור הבעיה. לפני מס' שנים חליתי במחלת הנשיקה, והרופא אמר שהיא לא חוזרת פעמיים. אני סטודנט במכינה להנדסה באונ' בן-גוריון וכבר מעל חודש שאני לא מצליח ללמוד שום דבר. הסיפור הזה פוגע בי מאוד. אני מרגיש ממש מתוסכל ואובד עצות, זה נמשך יותר מדי זמן ואין שום אבחנה או כיוון לטיפול/ הקלה. מה עוד אפשר לעשות? יש בדיקות ספציפיות שאני צריך לבקש? אני מעדיף לא לעשות C.T שוב בעיקר בגלל כמות הקרינה (אני רק בן 24) איך אפשר להקל על הסימפטומים? תודה מראש, אביעד

שלום, מדובר בסימפטומים מאד כלליים ולא ספיציפיים. אפשר להקל על בחילה עם פרמין, למשל. האם נבדקה מערכת העיכול? האם נבדקה אפשרות של סיבה רגשית או נפשית? לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה