חיידק חוזר מס' רב פעמים בגרון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

20/02/2014 | 10:59 | מאת: יפית

לבת שלי בת ה-7 חוזר אין ספור פעמים חיידק בגרון. היא מקבלת טיפול אנטיביוטי כל שלושה שבועות והוא שוב חוזר. זה כבר פעם 7.8 שהחיידק חוזר. בהתחלה היו נותנים לה מוקסיפן ולאחר כמה פעמים הביאו לה זינט ל-10 ימים. שוב עשינו משטח גרון ולהפתעתנו לאחר הזינט שוב חזר החיידק. אנו מאוד מיואשים מהמצב ומאוד פוחדים על ילדתנו. הבדיקה האחרונה הראתה שיש לה 518 ב-antistriptolysin o מה זה אומר ולמה החיידק חוזר כל הזמן?

שלום, יש אפשרות שהיא נשאית (אפשר להוכיח על ידי משטח באמצע טיפול אנטיביוטי) ואז אין צורך בטיפול. אפשרות אחרת , שהיא חשופה לנשא בסביבה שלה ולכן נדבקת שוב ושוב. לבריאות.

22/02/2014 | 21:03 | מאת: יפית

הרופאה אמרה שהיא נשאית לחיידק אבל איך אפשר לדעת שזה לא מסוכן או יתקוף באיברים הפנימיים. הבנתי שצריך לעשות כל הזמן בדיקות דם ולהיות במעקב. הרופאה אמרה שבבדיקות דם מ-850 ומעלה זה מסוכן ולבת שלי יש 550. אנחנו לא רגועים בבית ותמיד בלחץ שמא זה יתקוף. איך אפשר להיות רגועים שהיא נשאית של החיידק המסוכן?

מנהל פורום רפואת משפחה