שלום שאלה בקשר לגובה, סיימתי לגדול אבל אני חושב

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

18/02/2014 | 10:29 | מאת: שלום

שהייתי אמור להיות יותר גבוה. אני יכול לדעת בוודאות אם אני צודק ? אף פעם לא נעשה צילום לגיל עצמות גם לא נעשה מעקב גובה ואין נתוני גובה, אולי נמדדנו פעם אחת בכיתה ז' וזהו. השאלה היא איך אפשר לדעת אם מוצה הפוטנציאל. תודה!

שלום, לא ידוע לי מהו גילך. ניתן לצמוח בגובה עד גיל 18-20. זה תלוי בגנטיקה, איזור מגורים, תזונה. בד"כ הגובה הסופי הוא פי 2 מהגובה בגיל שנתיים. רק בצילום גיל עצמות אפשר לראות אם הסתיימה הגדילה או לא. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה