פריטין וB12 נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

05/02/2014 | 21:50 | מאת: דנה

שלום דוקטור, אני בת 21,חיילת, מזה תקופה אני סובלת מעייפות מתמדת (אני הולכת לישון ב7 או 8 בערב), חולשה, חוסר ריכוז, נשירת שיער, כאבי ראש לפעמים (לא בצורה שאני צריכה כדור). עשיתי בדיקות דם, יצא לי המוגלובין וברזל תקינים, פריטין 6.4, בי12- 157,TSH-4.6, טרנספרין-432 (אני לוקחת גלולות). אשמח אם תעזור לי לפענח ולדעת מה אפשר לעשות בנידון?

שלום, קשה לדעת כמה התוצאות חורגות מהנורמה ללא ציון הטווח של המעבדה הבודקת. אני מבינה שיש רמות פריטין ובי12 נמוכות וזה אפשר לטפל בקלות יחסית. האם את צמחונית או טבעונית? כדאי גם לבדוק את המרכיב התזונתי ולנסות לשפרו , או שיש מריכב של חוסר ספיגה. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה