מחלת הנשיקה של בעלי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/01/2014 | 23:08 | מאת: כלנית

בעלי נדבק ב- EBV. במשך 3 ימים הוא שכב במיטה ולא אכל כלום חוץ מקצת גלידה. בשבוע שעבר רופא המשפ' אמר לו שישנה נסיגה כי התסמינים הקשים כבר מאחריו. הוא חזר לאכול, ערני יותר וגם החום ירד. מה שמאוד מדאיג אותי אצלו זה מצבו הנפשי. הוא חסר חיוניות וממש משדר עייפות וחוסר מוטיבציה. הבנתי מרופא המשפחה שלו וגם מכל מה שקראתי עד עכשיו שזה מצב טבעי שהגוף נמצא בו, היות ומערכת החיסון צריכה להתחזק וזה יכול לקחת קצת זמן.. בכל אופן, אני זקוקה לעוד הרבה עידוד כי ממש קשה לי לפעמים לראות אותו כך.. הוא כאילו שכח מה זה לחייך.. רוב הזמן נראה שקוע בעצמו.. עד מתי זה אמור להמשך?? אני כ"כ רוצה שכבר יחזור לעצמו..

שלום, לא ברור כמה זמן זה נמשך ואם אכן מדובר בתגובה נפשית או פיזית. תהליך ההחלמה הוא איטי ויכול להתארך לחודשיים ואפילו יותר. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה