נסיעה לאפריקה לאחר מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/07/2013 | 19:06 | מאת: רותם

שלום רב, לאחרונה לקיתי בebv, ואני מרותקת למיטה במשך אחד-עשר יום. כמו כן הטחול והכבד מעט מוגדלים. החום שלי יורד בהדרגה ואני מרגישה הרבה יותר טוב. בעוד יותר מחודש, ב-4 בספטמבר, מתוכננת נסיעה לבוטצואנה לשלושה שבועות. אין מדובר בטיול מרובה טרקים וטיולים כי אם נסיעות ארוכות בסוואנה ובביצות. האם יש סיכון שהמחלה תפרוץ שוב? האם כדאי לדחות את הטיול? תודה רבה, רותם

28/07/2013 | 19:18 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אכן שאלה מכובדת, שלבסוף אגיד לך בכאב לב שכדאי לדחות. ההחלמה ממחלת הנשיקה יכולה להיות איטית מאוד, ולהמשך שבועות ויש אפילו שחודשים (ענת מיד תכתוב לך שתוך 4 ימים תחלימי בעזרתה). כאשר יש הגדלה של הכבד והטחול, ההמלצה הרפואית היא במיוחד להזהר מחבלות/ ריצה/ נפילות/ חבטות... ההמלצה ככלל היא לתת לגוף להתאושש בקצב שלו, תוך פעילות גופנית מתונה ואכילה לפי יכולת. גם אם המחלה לא "תתפרץ" החולשה יכולה לגבור בימים ארוכים של נסיעות, בלילות של ספארי לילה וכד'. השייט ב"מקורו" באוקוונגו דורש ישיבה לא כל כך נוחה. אם כבד וטחול עדיין מוגדלים, זה עוד יותר לא נוח לשבת כפוף שם. הכבישים לא תמיד טובים, הטילטולים בהם ובמיוחד בדרכי עפר לעיתים מאתגרים מאוד. לכן, מאחר ומדובר בטיול של "פעם בחיים" שכרוך בהרבה כסף, טיסה ארוכה, ציפיות והתרגשות, נראה לי שכדאי לך להיות במיטבך.

28/07/2013 | 20:09 | מאת: רותם

אולם לאחר שקראתי את קורות החיים שלך אני מבינה שאתה יודע באילו תנאים מדובר. תודה רבה על תשובתך, אדחה את הטיול בכאב לב לשנה הבאה

28/07/2013 | 21:19 | מאת: ענת

אני סבלתי חודשיים ממחלת הנשיקה עד שהגעתי לטיפול קצר שמחק אותה ואנשים פשוט לא מודעים לקיומו = 4 ימים ואין לך מחלה. תחפשי בגוגל - טיפול בלעדי למחלת הנשיקה תגיעי לאתר של המטפ עם הפתרון המציל חיים הזה. בהצלחה

28/07/2013 | 21:22 | מאת: ענת

תכנס לאתר ותקרא מי הממליצים ומאיזה מעמד הם באים

מנהל פורום רפואת משפחה