שלשולים לאחר מתן האנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/07/2013 | 01:25 | מאת: איריס

שלום רב, בשבוע שעבר סבלתי מכאבי בטן חזקים ושלשולים, והרופא נתן לי לקחת חמישה ימים את האנטיביוטיקה ציפרופלוקסצין 25, פעמיים ביום. בתקופה ששתיתי את האנטיביוטיקה היה שיפור במצבי, אך יומיים לאחר שסיימתי לקחת קיבלתי כאבי בטן ושלשולים ריריים כל כמה דקות. רציתי לדעת אם יש קשר לאנטיביוטיקה ולשלשולים הריריים, וגם אם יש קשר לכך ששהיתי בשמש מרבית היום (כתוב בדף שהחשיפה לשמש אסורה). תודה רבה

28/07/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

ייתכן ויש קשר, עקב צמיחת יתר של חיידק הקלוסטרידיום. את יכולה לבקש מרופא המשפחה בדיקת צואה לטוקסין של חיידק זה+ תרבית צואה חוזרת+ צואה לפרזיטים.

מנהל פורום רפואת משפחה