דופק מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/07/2013 | 08:12 | מאת: אורה

שלום רב אני בת 41, בעקבות דופק מהיר בזמן פעילות גופנית במכון מקצועי (CURVES) הפסקתי פעילות לפני שנה. תוך כדי התברר שיש לי תת פעילות בלוטת התריס וייחסתי את הדופק המהיר לכך. כיום, לאחר שנה, אני מאוזנת לגמרי בבלוטת התריס (TSH נע בסביבות 3.3+- ב2 בדיקות אחרונות) ורציתי לחזור לפעילות גופנית. ביקשתי וקיבלתי הפניה לבדיקת מאמץ. הגעתי לשם רגועה לחלוטין, בצהרים אחרי יום חופש שלקחתי לשם כך. הגעתי במכונית, עליתי במעלית וחיכיתי לתורי (בנחת, היה לי זמן) עם תחילת הבדיקה, לפני תחילת פעילות כלשהי היה לי דופק של 137. עשיתי את הדיקה עד שהדופק עלה ל170 והפסקנו כדי לא לעלות יותר. ההמלצה היתה לבדוק שוב TSH ולעשות הולטר. ולשאלתי- האם ישנה התעה נוספת או תאוריה למה דבר כזה יכול להיות (ובחיי האישיים אני דווקא רגועה לחלוטין, תקופה טובה) אשמח לקבל כיוון (וודאי שאחרי ההולטר תהיה תמונה מלאה יותר, אבל מרגישה שעצם הבעיה הזאת כרגע רק מעלה לי יותר את הדופק ומרגישה עכשיו לא טוב בגלל סחרחורות קשות, ולכן אשמח לדעת קצת יותר כי את ההולטר אוכל לעשות לא לפני שבוע הבא)

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2013 | 09:56 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. איני בטוח שהנחת היסוד שלך שהדופק המהיר קשור לתת פעילות של בלוטת התריס. 2. איני יודע מה היו ערכי בדיקות המעבדה עליהן התבססה האבחה של תת פעילות. יותר מדי פעמים אני רואה שיש רק TSH מעט מוגבר, T4 תקין, אנשים מקבלים תווית של תת פעילות וטיפול, ללא הצדקה בעצם. אם ה-T4 היה נמוך משמעותית מהנורמה, אזי כן היתה תת פעילות. 3. איני רואה דבר חריג בזה שהדופק קפץ ל-137 בנסיבות שתארת. את יכולה להקפיץ דופק מ-60 ל0160 בסיטואציה שאת נמצאת בכינוס מקצועי ורוצה לקום לדבר לפני קהל. זו לא פתולוגיה. 4. איני יודע למה הפסקתם המאמץ בדופק 170 "על מנת לא לעלות יותר". מה רע בדופק זה? בכל אימון ספינינג אנשים בגילך מגיעים לדופק זה. 5. אכן ההולטר יכול לקדם ידיעה מה הקצב, מה מקורו, באילו נסיבות עולה, מה קורה בשינה וכו'. אבל יש לי הרושם שנעשו פה מספר הנחות לא מבוססות בדרך, שניתבו אותך למסלול של חרדה, שאולי אין לה בסיס כלל. כמובן שאני מתבסס רק על המידע שכתבת ואין לי כל המידע עליך ועל מה שהיה.

25/07/2013 | 22:45 | מאת: אורה

תודה על התשובה. לגבי תתפעילות- הערך היה מעל 12 כשעברתי מרופא המשפחה לאנדוקרינולוג ושם אכן נבדקתי לT4 שלא היה תקין. עברתי גם אולטרא סאונד ובגלל הממצאים גם ביופסיה שהיתה תקינה. בהתאם לus שעשיתי נקבע שאני חולה בהשימוטו. בנוגע לעליה מ60 ל160- לא היתה עליה כי לא הרגשתי אחרת כשהדופק היה גבוה ומאז כל כמה זמן מדדתי דופק ומעולם לא ירדתי מ-100. קבעתי תור להולטר ומקווה שהבדיקה אכן תענה על התשובה אם מדובר בהפרעה כלשהי ולא חוסר בברזל/ tsh וכו' שוב תודה

מנהל פורום רפואת משפחה