אבקת חלבון
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום בעלי רוצה לפתח שרירים באזור החזה, כתפיים וקצת בטן הוא מתאמן על בסיס שבועי ועכשיו רוצה לצרוך אבקת חלבונים, יש לציין שיש לו בעיה בכליה אחת - הימנית, יש לו כליה פוליצסטית שלא מתפקדת והשניה מתפקדת. האם יכול להיות לו מסוכן להשתמש באבקה? איזה מוצרי מזון יכולים להחליף את תפקידה של האבקה? תודה רבה, המשך ערב נעים.
לעניות דעתי אדם שרוצה להתייחס במקצוענות לדברים שעושה, צריך לעשותם נכון פיזיולוג של ספורט ודיאטנית של ספורט הם הכתובת הנכונה לעניין תזונה של ספורטאים, ורופא נפרולוג צריך לתת דעתו על העמסת חלבון על כיליה אחת. לי אין מספיק ידע על מנת לענות במקרה ספציפי זה
אני לא ממליץ כלל לפיתוח וחיזוק עצמות החזה והבטן יש שיטה מעולה שנקראת "לאכול בריא". הוספת חלבונים לתפריט היומי כדוגמת ביצים, גבינות, פסטרמה, חלב, אבוקדו וכדומה. יעשו פעולה של כ 1.5 מהאבקה ללא כל הסיבוכים שיכולים להיות שכוללים: עומס יתר על הכליות שיכולות לגרום לכשל בה, בעיקר כשאת מציינת שלבעלך יש בעיה בכליה אחת. איני יודע אם זה רלוונטי לגביכם אך יש גם סיבוך בייצור זרע היכול לגרום לנזק בלתי הפיך של הגוף לייצר זרעים בצורה תקינה. אני ממליץ שאם זה מאד מפריע לך תפני עם בעלך לרופא המשפחה. דעתי המקצועית שלילית ביותר בעניין זה.