שלשולים בלתי פוסקים מזה חודש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

15/07/2013 | 15:19 | מאת: הילה

שלום, אני בת 25 , בריאה בדרך כלל. לפניי חודש התחילו לי שלשולים והפסיקו לשבוע ושוב חזרו. יש לי רק כאביי בטן לפניי שאני הולכת לשירותים והבטן שלי מתנפחת לסירוגין. השלשול מיימי אך אין הופעה של דם בשלשול ואין שום תסמין אחר ממה שקראתי. אני לא מוטרדת מעצם זה שאני משלשלת כי אני בעד להוריד במשקל. לא ביקרתי אצל רופא ולא נטלתי תרופות. שאלתי בעניין אם אני מוכרחה ללכת להבדק ואם זה דבר שיכול לגרום להשלכות מסוכנות? תודה.

15/07/2013 | 22:26 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

שלשול בן חודש ימים הוא מצב שמצדיק בירור להשתמש בשלשול זה כדי לרדת במשקל זה כמו לעשות כוויה בשביל להשתזף. בגילך, מחלה דלקתית של המעי היא אחת הסיבות האפשריות, פרזיטים בצואה, במיוחד אם היית בעולם השלישי, היא עוד סיבה גשי לרופא המשפחה שלך, עשי בדיקות צואה לתרבית ופרזיטים, בדיקות דם לראות אם איבדת מחלים וחלבון והאם מדדי הדלקת מוגברים

מנהל פורום רפואת משפחה