כאב בטן חדש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/07/2013 | 15:15 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ. אני חודשיים וחצי לאחר לידה ראשונה בשבועיים האחרונים אני חווה כאבי בטן. מדובר בבטן תחתונה בנוסף לכך היציאות קשות. מה יכולה להיות הסיבה? האם יתכן קשר ללידה? ולאיזה סוג רופא עליי לפנות? תודה מראש קרן

13/07/2013 | 18:02 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

מז"ט. אכן לידה זה שינוי מאוד מהותי בחיים בכלל, ומבחינה פיזיולוגית- גופנית בפרט. מן הסתם חל שינוי מהותי בפעילות הגופנית, התזונה, שעות השינה מאז הלידה, שיכול להוביל לעצירות ולכאב בטן אם את לוקחת תוספי מזון או אם התחלת גלולות למניעת הריון חדשות- זה יכול לתרום לעצירות. חזרה לפעילות גופנית יומית, הקפדה על שתיה מרובה ואכילה עם סיבים יכולים לשפר המצב. מבחינתי רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה לשיחה, בדיקה וייעוץ בתחום.

מנהל פורום רפואת משפחה