מחלת הנשיקה?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/07/2013 | 21:04 | מאת: מיכל

שלום. לא ענית לי. הייתי חולה שבוע, כעבור 3 ימים נעשו הבדיקות (לאחר שירד החום) חשוב לי לדעת האם ייתכן והיתה זו מחלת הנשיקה ובאם יש סיכוי שאני עוד מדבקת. עדין יש לי כאב מוזר בגרון (לא דלקת) תוצאות הבדיקות : EBV gG 458 p vca lgm 14 n vca lgG 436 p got59 gpt 53 crp 2/93 תודה.

11/07/2013 | 13:20 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

עיכוב בלקיחת בדיקת דם בהחלט יכול לשנות את התוצאות. אם זו חשיפה ראשונה, אזי לפני המחלה אין כלל נוגדנים. בתחילת מחלה יש עליה של IGM ואילו IGG נשאר שלילי בהמשך- IGG מתחיל לעלות ואילו IGM מתחיל לרדת אחרי שובעות עד חודשים IGM נעלם ואילו IGG נשאר לכל החיים. לכן- אם UGG חיובי, אי אפשר לדעת אם מדובר במחלה עכשוית בסיומה או חשיפה בעבר. היות ויש עליה קלה באנזימי כבד, יש אפשרות שאכן עכשיו זו מחלת הנשיקה, וכבר הופיעו נוגדני IGG ונוגדני IGM עדיין נראים, וייעלמו בהמשך יש לעקוב אחר הנוגדנים+ אנזימי כבד.

11/07/2013 | 21:44 | מאת: מיכל

תודה רבה!

מנהל פורום רפואת משפחה