בלוטה מתחת לסנטר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/07/2013 | 06:44 | מאת: רן

לביתי בת שנה ושלושה חדשים צמחה בלוטה באיזור השומני שמתחת לסנטר. הגודל כמו ג'ולה קטנה המרקם נוקשה. לא זיהיתי תחושת כאב. נתתי אנטיביוטיקה ולא מועיל. מה זה? מה צריך לעשות?

10/07/2013 | 07:17 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. להשאיר את הרפואה לבעלי מקצוע ולא לטפח חיידקים עמידים אצל ביתך על ידי מתן אנטיביוטיקה שלא לצורך. 2. קרוב לוודאי שזו בלוטת לימפה תגובתית לזיהום כלשהו באזור- לחי/ חניכיים/ עור/ ריצפת הפה/ שיניים אם יש....צריך לבדוק אותה על מנת לדעת- בלוטת לימפה? ציסטת חלב? ציסטה ממקור הלסת?... 3. כדאי לגשת לרופא המשפחה/ ילדים על מנת לבדוק. הרבה פעמים כל מה שצריך זו המתנה סבלנית.

מנהל פורום רפואת משפחה