אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

04/07/2013 | 19:52 | מאת: אורה

כחלק מבדיקות מקדימות לניתוח שרוול נשלחתי לאולטרסאונד בטן, התקשרתי לרופאת המשפחה לשאול אם הבדיקה תקינה והיא אמרה שכן אבל יש על הכבד גידול שפיר ולא מזיק, שאלתי אותה:האם צריך מעקב והיא אמרה לא, שאלתי:מה לעשות היא ענתה כלום,שאלתי האם בעיתי לניתוח שרוול? ענתה שלא. זה נשמע הגיוני? איך אני יכולה לדעת שחס וחלילה הגידול לא יתפתח למשהו מסוכן? האם שמעת על כזה מקרה?

05/07/2013 | 00:20 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

התשובות של הרופאה אינן ראויות אם אכן דייקת במה שהיא אמרה גשי אליה לקבל הסבר מפורט או גשי לרופא אחר- פנימאי או מומחה לכבד או הכירורג שעומד לנתח אותך, ובקשי הסבר מפורט איני יכול לדעת מה יש שם, לך מגיע לדעת איך זה נקרא ומה המשמעות, ולא רק לקבל דברי הרגעה.

מנהל פורום רפואת משפחה