וירוס בבטן ? דחוף !

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

02/07/2013 | 08:07 | מאת: שם בדוי ..

שלום , אני בת 17, שלשום מהבוקר התחלתי להרגיש אי נוחיות בגוף , הרגשתי חלשה ומסוחררת אבל זה לא ממש הפריע , בערב לעומת זאת עלה לי החום בפתאומיות ל38.5 הרגשתי בחילה ואי נוחות לא יכולתי לישון והקאתי פעמיים (אבל לא בצורה רצינית , הקאתי קצת וכמעט ולא ישנתי כל הלילה , למחרת התחלי לשלשל אבל כמו מיים היה בקושי קקי זה היה יותר מיימי כזה . באותו היום הלכתי לשירותים משהו כמו 10 פעמים , כאסה לי הבטן והראש והגעתי לחום 39.2 אני עד עכשיו מרגישה את אותו הדבר . בבקשה תתנו חוות דעת מה נראה לכם שזה , ומה כדאי שאני יוכל בכדי שאני לא אשלשל יותר . תודה רבהה !

03/07/2013 | 07:38 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

סבלנות היא המפתח התהליך שאת מתארת שכיח למדי ובדך כלל לא מזיק, גם אם לא נעים פה ושם עקב השילוב של חום גבוה, הקאה וחוסר שתיה מגיעים למצב של התייבשות חלקית וצורך במתן נוזלים בעירוי. אם ההקאות בינתיים פסקו ואת שותה, אם אין דם בצואה, מה שצריך זה הורדת חום, שתיה מרובה ומנוחה. אפשר להעזר בקלבטן או אימודיום להקלה בשלשול, לא צריך לעצור את השלשול כי זו הדרך של הגוף לנקות החוצה את הגורם למחלה. אם המצב בהחמרה, גשי לבדיקת רופא.

מנהל פורום רפואת משפחה