חיסון נגד דיפתריה טטנוס ושעלת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/05/2013 | 00:21 | מאת: הי

דר נכבד, בתי אמורה לקבל חיסון נגד דיפתריה טטנוס ושעלת. רציתי לדעת אם יש צורך לדחות את החיסון מחשש לפגיעה אולי באיכות הזרע בפרמטרים השונים , בעצם הימצאות בסביבה מיד לאחר החיסון או לאחר מכן. ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות לסכנה בטווח המידי או הרחוק? תודה

29/05/2013 | 05:36 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. לא ידעתי שלביתך יש זרע. 2. אם אתה מדבר על עצמך, איני מבין את הרעיון של פגיעה בך מחיסון לביתך. 3. איני מבין על איזה "סיכון לטווח המיידי או הרחוק" אתה מתכוון- סיכון למי? סיכון למה? ככלל- בכל טיפול מטפל/ מונע שאתה נותן, ההנחה היא שהתועלת עולה על כל סיכון הגיוני וסביר. יש סכנה של כאב, שהמחט תישבר בתוך העור, של זיהום, של תגובת שוק של...האם זו סיבה להמנע מעשיית חיסון? לא.

מנהל פורום רפואת משפחה