דלקת באצבע

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/04/2013 | 01:19 | מאת: אשה

גזרתי ציפורן ויצא קצת מהעור שליד הציפורן. כנראה עקב ניקיונות פסח המקום הזדהם והתנפחה לי האצבע לפני כשבוע. לאחר כיומיים קיבלתי אנטיביוטיקה שלא עזרה, אח"כ קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת - זינט ואני לא בטוחה שזה עוזר. מרב הנפיחות אני לא יכולה לכתוב. כמה זמן צריך לעבור עד שהאנטיביוטיקה תשפיע? מה אוכל לעשות? האם יש איזו תרופת סבתא לזה?

06/04/2013 | 08:04 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

תוך יומיים אמור להיות שינוי משמעותי. אולי נכנס שם איזה גוף זר מרוב נקיונות פסח? תרופות הסבתא שאני מכיר הן אמבטיות מים וסבון לאצבע מספר פעמים ביום וסגירת המקום עם פסטר ומשחה אנטיביוטית. לעיתים אין ברירה ואם יש מוגלה צריך להרדים המקום ולנקז המוגלה.

06/04/2013 | 13:50 | מאת: אשה

1. איך יודעים אם יש מוגלה? כל האזור אדום ונפוח, כאב מתפשט לפעמים בכל האצבע. 2. האם שטיפה באלכוהול רפואי יעילה כמו אמבטיות מים וסבון?

מנהל פורום רפואת משפחה