500 לויקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/02/2013 | 12:33 | מאת: לולה

שלום רב, לאחרונה ביצעתי בדיקה תקופתית של שתן והפרמטר של לויקוציטים היה 500. התרבית הייתה שלילית וכל שאר הפרמטרים (חלבון,גלוקוז,חומציות)נורמליים. האם זה מצביע על בעיה? מה כדאי לעשות? עוד דבר - לאחרונה אני מאוד עייפה, האם זה יכול להיות הגורם?

28/02/2013 | 16:32 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. המונח "בדיקות תקופתיות של שתן" אינו מוכר לי. 2. לא מטפלים בתשובת מעבדה אא באדם, כך שלא נראה לי שיש מקום לטיפול אנטיביוטי, בטח לא ללא תרבית. 3. בהעדר כל סימפטומים של דרכי השתן איני חושב שזה המקור לעייפות, אולי אבל יש דלקת בדרכי המין וזה מקור הלויקוציטים בשתן והרגשתך הלא טובה.

מנהל פורום רפואת משפחה