בכצ'ט

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

31/12/2012 | 15:49 | מאת: נטלי

לפני יותר מעשר שנים אובחנתי כחולת בכצ'ט (נערכו בדיקות סיווג רקמות). אני נוטלת באופן קבוע פרדינזון וקולכצין. לפני כחודש הלכתי למומחה בתחום והוא שלח אותי לבצע שוב את הבדיקות. התוצאות הן : סיווג רקמות=========== HLA-B27 לא נמצא הגן B27 הבדיקה מבוצעת בשיטה מולקולרית .(SSOP) HLA-B5 לא נמצא הגן B5 HLA-B5 הבדיקה מבוצעת בשיטה מולקולרית .(SSOP) האם זה אומר שני לא סובלת בכלל מבכצ'ט?

31/12/2012 | 17:59 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

המחלה אובחנה לראשונה ב-1924. אז לא בדיוק ידעו למצוא אנטיגנים של סידרת HLA. צו"ב קישור לדף ויקיפדיה, בו יש גם הקריטריונים לאבחנה, ותראי ש-HLA אינו קריטריון לאבחנה, אלא רק עדות תומכת. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA_%D7%91%D7%9B%D7%A6'%D7%98

מנהל פורום רפואת משפחה