לפני החג-שאלה חשובה.

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/09/2012 | 10:47 | מאת: אורלי

שלום האים הצטננות/דלקת נשימה/ברונכיטיס קלה, מלווים גם בהקאות? אכלתי הבוקר סתם, גביע יוגורט ביו, סלט קטנטן המכיל עגבניות שרי מלפפון וגמבות, וביצה מקושקשת אחת, ומייד הקאתי את הנשמה.לא הקאתי כבר איזה 20 שנה. תוהה האים זה מהצינון?אולי הירקות לא היו טובים או משהו בביצים היה מקולקל? אתמול היתי אצל רופא שרשם אנטיביוטיקה וקולדקס וגם מווליט לשיעול אבל טרם נטלתי את התרופות כי בית המרקחת היה סגור האים לאור הקאה אין בעיה ליטול אותם? והאים מחלה שכזאתי יכולה לעבור מאליה תוך כמה ימים עם שתיה חמה וטיפול עצמי טוב? חשוב ! לדעת האים לפני החג במיוחד, כשאני מארחת וכו' אנטיביוטיקה לא תחליש אותי ותפגע בבריאותי התקינה. אני מתפקדת רגיל והכול בסדר מה שמפריע זה רק שיעול שהחל עכשיו אחרי ששבוע היה לי פרנגיטיס והחלים. אפשר להתעלם ממנו ולהמשיך כרגיל לדסר היו םאו שמסוכן? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2012 | 12:34 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

מחלה זיהומית יכולה להיות לפעמים עם הקאה. למה את שואלת על הקאות כשהקאת פעם אחת? ההקאה אינה מעלה או מורידה מבחינת הטיפול התרופתי שרשמו לך. איני יכול לדעת אם את אכן צריכה אותם. רוב מוחלט של ההצטננויות הן וירליות בכלל ואין דורשות טיפול אנטיביוטי. מחלה כזותי יכולה לעבור מעצמה בהחלט. אנחנו תוצר אבולוציה של מליוני שנים ועם יכולת ריפוי עצמי מדהימה. אמונה בעצמנו מסייעת. איני מאמין באגדה האורבנית שאנטיביוטיקה מחלישה. אני חושב שהמחלה שגרמה לצורך באנטיביוטיקה היא המחלישה. את לא צריכה להתעלם מהשיעול, ויחד עם זה את יכולה להמשיך כרגיל. אין בשיעול עצמו כל סכנה. הוא רק סימפאום של הזיהום הוירלי של דרכי הנשימה.

14/09/2012 | 15:23 | מאת: שאלה

אבל ד"ר, הזיהום הזה יכול חלילה ללא טיפול מתאים להחמיר ולהפוך לא עלינו לדלקת ריאות ולברונכיט מה עושים עם שיעול? חומר מכייח לקחתי כבר 6 ימים בהתחלה אחד היום אחר. כמה זמן עוד מותר? ומה עוד יעיל בטיפול בשיעול? תודה

14/09/2012 | 13:33 | מאת: אורנה

שכחת לכתוב אם היה שמן בסלט ואיזה סוג ,שמן זית ,קנולה,תירס אחרת איך נדע

14/09/2012 | 15:21 | מאת: אורנה

אתה אדם חסר תקנה כל טוב לך רק בריאות

מנהל פורום רפואת משפחה