מוקוליט,וברונכיט

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/02/2012 | 15:07 | מאת: לפרופסור הר שמש דחוף

שלום פרופסור הר שמש רציתי בבקשה לברר אמי בת 50+שתהיה בריאה [יש לה התחלה של ברונכיטיס הרופאה שבדקה לצערי בדקה הגב עם הסטטוסקופ משמע הריאו תאך לא את הקדימה וגם לא בדקה את הגרון ושנשאלה עלידי אימי למה אמרה שלא נהוג ככה לבדוק ושלא צריכה להתערב.מוזר לא משנה בכל מקרה נתנה לה מוקסיפן פורטה אנטיביוטיקה אך לא נתנה נגד שיעול גם ששמעה שיש לה שיעול רציני וליחה שלא יוצאת האים אפשר לקנות מוקוליט למשל בלי מרשם רופא ואם כן מה המינון ולפני/אחרי אוכל מה מומלץ? האים ממליץ אולי משה ואחר וחוץ מתה דבש לימון ומנוחה והרבה מיץ תפוזים ויטמין סי וכו מה אתה מציע היא כבר 5 ימי םבבית תודה

10/02/2012 | 16:10 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

תודה על המחמאות. כל רופא מחליט מה חשוב לו לבדוק בסיטואציה מסויימת, ייתכן ולרופאה היה כל כך ברור מה יש שהרגישה אין מה לבדוק את הגרון. למשל- מה היה משנה אם היתה בודקת את הגרון??? אם היתה מניחה שיש שם חיידק- הרי כבר נותנת לה מוקסיפן- אז מה היה משתנה?? ייתכן שלאמך לא היה נעים לשמוע את התשובה, ובאמת זה לא נאה לומר כך, אך מבחינה פרקטית לא היה משתנה כלום מבחינת הטיפול. מבחינת טיפול לשיעול- שיעול אינו פשע שחייבים לעצור אותו. רוב היעילות בטיפולים לשיעול הוא בסוכר שבהם, ולא כל כך משנה אם מקבלים סירופ עם מרשם או סירופ בלי מרשם או דבש וכד'. מה המינון? תלוי בתרופה. כתוב על האריזה כמה לקחת. דרך אגב- האם ידוע לך על הוכחה מדעית שויטמין C עושה משהו? מיץ תפוזים בהחלט טעים.

10/02/2012 | 19:21 | מאת: דחו ףעבורי חשוב מצידך,לא נורא..

שלום על אילו מחמאות? שאמרתי פרופסור ואתה דוקטור?טעיתי,אבל בכל מעריכה מאוד בכל מקרה ומגיע הלך כל מחמאה. שנית ויטמין סי-אין לי מושג אני אומנם ביולוגית במקצועי אך לא רופאה ולא חוקרת שלישית,לא הבנתי אם מצידך ובכלל,מוקוליט דורש או לא דורש מרשם,ושאלתי בכוונה כי על האריזה במרשם בפנים לא כתוב בהוראו תאם לפני/אחרי אוכל.וכמה ביום ואם זה מזיק או לא ללא מרשם 4-לא הבנתי הקשר לסוכר 5-תודהרבה על הכו לושבת שלום

מנהל פורום רפואת משפחה