מזה שנה דלקות גרון ותסמיני בטן בממוצע אחת לחודש?!!

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/11/2011 | 07:01 | מאת: שלומית

הבת שלי בת 11 מזה מעל שנה היא סובלת מתופעות חוזרות ונשנות של כאבי בטן דלקות בגרון שלשולים ולפעמים הקאות עם חום גבוה ערכנו בדיקות דם לשלול מחלת הנשיקה , צליאק( ממתינים לתשובה) כוליטיס ועוד.. לאחרונה הופננו לבדיקת FMF עדיין לא ביצענו את הבדיקה .. ניראה כי מערכת החיסון של הבת שלי לא מתפקדת וכל חיידק או וירוס שהיא אוספת בדרך גורם לה לחלות ... אשמח לשמוע את דעתכם.

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2011 | 07:53 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

תמיד כשטוענים שמשהו קורה אחת לחודש, אני מבקש לבדוק קורלציה עם המחזור החודשי- אם זאת אישה, שלה עצמה, אם זה ילד- עם המחזור של האם. למה? ככה. על מנת לנסות לפענח את החידה אני זקוק לתיאור יותר מפורט. למשל- די ברור לי שהמערכת החיסונית של ביתך תקינה לגמרי, משום שלא כתבת על חמישה אישפוזים השנה. נסי להתחיל לפרט האירועים- מה היו הסימפטומים, האם פניתם לרופא, מה היה בבדיקה, מה היה הטיפול, מה היו תוצאות הטיפול. אני מניח שאם תעשי לעצמך טבלה, יתבררו לך מספר דברים מעניינים עוד בטרם תשלחי לי את הפרוט. האם היא כבר החלה סימני גיל ההתבגרות? מה קורה בסביבתה בבית. בבי"ס, בחברה....?

13/11/2011 | 18:12 | מאת: שלומית

שלום לך דר' הר שמש ותודה על תגובתך מדובר ב- ילדה בת 11 החלה סימני התבגרות חלקיים ילדה שמחה ומקובלת בחברה ( עברה לפני מס' חודשים קושי גדול באובדן כלב שלה שנידרס). כאבי הבטן קשורים תמיד לארוע של דלקת גרון או דלקת המתבטאת בהקאה ו\או שילשולים ,בדקנו אולטרסאונד בטן ואגן תחתון - תקין- היום קיבלתי תשובות להעדר פיברינוגן בדם -ותשובה לגבי כך שאינה סובלת מצליאק.תזונתה אינה מאוזנת היא לא אוכלת בשר - הפסיקה לגמרי לאחר דריסת הכלב הפכה צמחונית מושבעת , קיבלה ויטמינים בסרופ +ברזל מתחת ללשון של סולגר1000מ"ג+חומצה פולית , אני יודעת שבויטמינים יש יוד - הסבתא שלה רגישה ליוד - האם קיימת נטייה גנטית? בכל זאת הפסקתי כרגע גם את מתן התוספים עד לברור מושלם, בבדיקות הדם - האחרונות הרופא סיפר לי היום ( לא ראיתי) שהכל תקין רואים מהלך בקטריאלי שהיא עוברת , ישנם סימנים להיותה אלרגית בבדיקות דם מעבר לכך הספירות תקינות ואין עדות ל- FMF .ובכל זאת היא נדבקת וחולה פעם בחודש בממוצע ( החודש פעמיים - לפני שבועיים מהלך גסטרואינטסטינלי ועכשיו חום , כאבי גרון, אוזניים , נזלת , בלוטות מוגדלות ..) האם התזונה הלקוייה שלה עשוייה לתרום להיותה כל כך רגישה וחשופה לחיידקים ולוירוסים?? כמו כן יש במשפחה (אבי ואימי)רקע אונקולוגי רחב לצערי וכן אני דואגת ואוליי אפילו נשמעת חרדה. תודה על עזרתך .

מנהל פורום רפואת משפחה