האם זה הגיוני

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/10/2011 | 08:58 | מאת: לונה

העצבים מתח וחרדה בחולים להוביל לגרות את בלוטת יותרת הכליה, בלוטת יותרת הכליה מגרה את הפרשת יתר של בלוטת התריס אם אני מחפשת טיפול ממחלת נפש, מחלה גופנית מסתיים?

12/10/2011 | 09:22 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

את מערבת הגיון במציאות גופנית-נפשית. מצב מתח וחרדה בהחלט יכול לגרות הפרשת יתר של אדרנלין מיותרת הכיליה. לא מבין למה את קושרת הפרשת יתר של יותרת הכיליה להפרשת יתר של בלוטת התריס. אולי בלבלת עם יותרת המח שהיא המגרה להפרשה מבלוטת התריס? נכון שבאופן עקיף יש אפשרות של קשר הורמונלי בצירים השונים. נכון גם שהפרשת יתר של בלוטת התריס וגם של האדרנל יכולים לתת הסתמנות "כאילו נפשית" של חרדה ולחץ. חלק מהתרופות הפסיכיאטריות יכולות להשפיע גם על הציר ההורמונלי וגם ההתנהגותי. ולסיום- החיים הם לא משוואה מתמטית. אם את מחפשת טיפול במחלת נפש (גם זה לא דבר אחד אלא יש מחלות ממחלות שונות), זה עוד לא אומר שטיפלת בה, ואיזון מחלת נפש אינו אומר שהבעיות הגופניות הסתיימו. זה שאת קישרת בין שלשת הדברים עדיין אינו אומר שככה זה במציאות הגופנית והנפשית שלך.

מנהל פורום רפואת משפחה