pH בדם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/02/2002 | 17:32 | מאת: דני

שלום, האם בקופת חולים אפשר למדוד את ה-pH בדם, ומה זה בעצם נותן? תודה

28/02/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר יעל הס

משמעות PH בדם היא בעיקר למצבים בהם קיימת בעיה באיזון חומצה-בסיס בגוף - למשל במצבים של מחלת ריאות קשה בה יש חוסר חמצן או עודף פחמן-דו חמצני - ואז PH הדם נוטה לחומצי, או במצבים של הקאות ממושכות - אז הדם נוטה לבסיסי - או מצבים של בעיה בתפקוד הכליות. הבדיקה בד"כ נלקחת מדם עורקי וצריכה להיות מיידית (הדם צריך להגיע כשהוא לא קרוש, ובתוך כלי עם קרח למכשיר המדידה), ולכן בד"כ היא נעשית רק בבתי החולים. ייתכן שישנן מעבדות מרכזיות שמסוגלות גם הן לבצע בדיקה כזו.

מנהל פורום רפואת משפחה