האם איידס מתגלה בבדיקת דם שגרתית?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/09/2011 | 21:21 | מאת: ד'

עשיתי בדיקת דם וראיתי שאין סעיף שקשור לHIV. השאלה היא - אם אכן (חלילה) הייתי נשא, האם זה היה משתקף בבדיקה בצורה כלשהי? הבנתי שיש קשר לספירת הדם ובייחוד כדוריות הדם הלבנות, ה-WBC, שם התוצאה היא 8.8 (שזה תקין, לפי הטווח) הבדיקה היא בדיקה שגרתית, של כימיה בדם, המטולוגיה ואנדוקרינולוגיה. כל הערכים היו אצלי בנורמה, חוץ מB12 שהיה נמוך מהגבול התחתון, כנראה בגלל שאני צמחוני. השאלה היא האם צריך לעשות בדיקה נוספת בשביל לא להיות בספק, או שהבדיקה הזו מספיקה, ושיש איזושהי בדיקה שנעשית אוטומטית על ידי קופת החולים, והיו מודיעים לי במידה ואכן הייתי נשא? אשמח לתשובה, תודה וערב טוב.

07/09/2011 | 21:54 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אין דבר כזה "בדיקת דם שיגרתית". כל בדיקה שואלת שאלה ספציפית. אם אתה רוצה לדעת מה מצבך מבחינת HIV, אתה צריך לבקש בדיקת HIV ולא לשחק מסביב. (ראה תשובתי לזה ששאל "הכל על בדיקות". על פי חוק אי אפשר לבדוק מצב HIV ללא ידיעתך. ספירת הדם אינה יכולה להצביע על מצב של נשאות, משום שבעצם הגדרתה אין במצב נשאות שום סימפטומים או סימנים או מדדי מעבדה- למעט נוגדנים ל-HIV. ספירת דם/ כימיה/ אנדוקרינולוגיה תקינות- מצביעות כל אחת רק על מה שהיא בודקת. המצב שאדם בא למרפאה ומבקש בדיקת HIV היא עניין שבשיגרה. אם אתה חושש בשל קיום יחסים מחוץ לנישואין או מסיבה אחרת לא רוצה שבמרפאה ידעו, יש אפשרות לבדוק זאת בצורה דיסקרטית בכל בתי החולים.

מנהל פורום רפואת משפחה