שאלות לגבי תוצאות בדיקות תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/08/2011 | 21:03 | מאת: שרית

שלום רב! בני בן ה-23+ ערך בדיקות (לצורך עבודה), בין היתר של תפקודי כבד. אציין כי הוא ספורטאי ונוהג להתאמן בחדר כושר. הבדיקה נערכה לאחר הפסקה מאימונים של כ-4 חודשים, ולאחר האימון השני מאז. להלן תוצאות הבדיקה: 1) בדיקת ALK.PHOSPHAT-54 2) בדיקת ALT GPT-84.20 3) בדיקת AST GOT-158.90 שתי הבדיקות האחרונות מעל לנורמל למייטב הבנתי. בני מודאג מהתוצאות. שאלתי מה עליו לעשות? שכן רופא המשפחה ענה לבני לגבי בדיקות חוזרות רק בעוד שלושה חודשים. בכל מקרה בני ממשיך להתאמן כהרגלו בופן אינטנסיבי.(ההפסקה נבעה מנסיעה לחו"ל). ובכל מקרה הוא דואג בכללי. אני קראתי שצריכים לחזור על הבדיקות כעבור שבועיים. מודה לך מראש על תשובתך.(ואם זו סיבה חלילה לאי כשירות לעבודתו החדשה, בפועל הוא בריא ). בתודה מראש.

24/08/2011 | 07:24 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אכן התשובות מעט מעל לנורמה. בדרך כלל עד פי שלשה מהנורמה לא עושים עם זה דבר, אלא רק עוקבים. על מנת להעריך משמעות, צריך לקבל סיפור מפורט של הקורות אותו- מחלה, תרופות, אלכוהול, סמים, בעיה בדרכי מרה, בדיקות מהעבר, השמנה, תשובות של שאר בדיקות הכימיה וספירת הדם, תשובות של נוגדנים לוירוסים שמשפיעים על הכבד... אם תפתחי בויקיפדיה בער תפקודי כבד, תראי כמה הרבה דברים יכולים להשפיע.

מנהל פורום רפואת משפחה