גירוד עז בפין

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/08/2011 | 02:00 | מאת: רועי

שלום! אני בן 15 ולפני 3-4 שבועות הרגשתי תחושת גירוד חזקה מאוד (ממש חזקה, זה לא היה נורמאלי) באיזור התחתון של הפין. אחרי שגירדתי ראיתי כי האזור היה אדום מאוד והייתה שם מין נקודה שנראית כמו עקיצת יתוש. אבל אני יודע שזו לא הייתה סתם עקיצה כי הגירוד היה נוראי ומאוד חזק. אבל, הגירוד הזה קרה לי עוד 3-4 פעמים אפילו כשבוע-2 לאחר הפעם הקודמת, אך באותו המקום. רוב הזמן, לדוגמא עכשיו לא מגרד לי ואני לא רואה שום דבר מוזר שם (לא אדימות/נקודה) אבל אני חושב שהגירוד הזה יחזור שוב, כמו בפעמים הקודמות. קראתי באינטרנט על מחלה הנקראת ?גרדת? ואני מפחד שזה מה שיש לי. בבקשה עזרה !! תודה

13/08/2011 | 06:03 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

גרדת היא בעיה שנדבקים ממנה מכלי מיטה או שותף מיני שיש לו את היצורים שגורמים לזה. אם ישנת במקום לא מסודר (אכסניה ברמת הגיינה נמוכה) או שהיה לך נסיון מיני במקום כזה- אז ולי. דבדרך כלל הגרד אינו ממוקם רק למקום מסויים כפי שתיארת הרבה פעמים גרד כזה יכול להיות תוצאה של הזעת יתר ו/או פטריה- במיוחד בחודשי הקיץ החמים, במיוחד ם אתה הולך עם תחתונים שינטיים או בגד ים הדוק הרבה שעות. במקום "להריץ תסריטים" גש לרופא המשפחה ותראה לו מה יש לך. הוא לא יפול מהכסא ואתה תקבל תשובה. גם אם יש לך רופאת משפחה, היא לא תפול מהכסא אם תבוא בתלונה כזו- אתה לא הראשון, ותמיד אפשר גם לבקש להבדק על ידי רופא גבר אם לא נוח לך שאישה תבדוק אותך.

מנהל פורום רפואת משפחה