בדיקת דם - CK גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/06/2011 | 14:15 | מאת: אופיר

שלום רב, עברתי בדיקות דם תקופתיות , אני בן 28 בריא בד"רכ בבדיקה יצא שה CK הוא על 429 כשקראתי קצת בגוגל , זה הכניס אותי לחוסר נעימות בלשון המעטה. רשום שזה קשור בהתקפי לב וכו ??

06/06/2011 | 14:50 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אם היית עושה קצת סקירה על תשובות קודמות שלי למבקשי פרשנות לבדיקות מעבדה, היית קורא שאין שום משמעות לשתובה אחת בלי שום מידע על השואל. אם היית עובר הקף לב- מן הסתם היית יודע זאת. אם קראת בגוגל גם ראית שזה יכול להיות קשור לאימון גופני מאומץ, שימוש בתרופות מסויימות, בעיות שריר אחרות ולא שריר הלב.... אז תן קצת מידע עליך, כולל למה בכלל עשית בדיקה זו (למה בודק CPK אם אתה בריא לפי דבריך??). זה אנזים של השרירים, לאו דווקא שריר הלב, וצריך את הסיפור על מנת להעריך משמעות (לא תמיד יש). האם יש לך בדיקה קודמת? ממתי? כמה היה?

06/06/2011 | 15:32 | מאת: אופיר

אז ככה , אני בן 28 כפי שאמרתי בדר"כ מתאמן בקביעות חוץ מהחודשיים האחרונים , רק משחק קצת כדורגל-כדורסל- וכו...עקב פציעה בכתף - דלקת (קיבלתי בזמנו כדור קואקס...כרגע אתופן) עשיתי בדיקות דם כלליות....אני עושה בדר"כ פעם בשנה , לגבי מה היתה התוצאה פעם שעברה באמת שאין לי מושג....

מנהל פורום רפואת משפחה