דלקת סימפונות
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
אני בן 19 ויש לי דלקת סימפונות (ברוכניט) קיבלתי טיפול בכדורים רוליד פעמיים ביום לשבוע... אני לוקח את הכדורים כבר יומיים ועכשיו יש לי נזלת מוגלתית שלא הייתה לי לפני. מזה אומר ?
ישנן מספר אפשרויות. קודם כל עליך לדעת שיש מה שאנו מכנים "מהלך טבעי של מחלה". דבר שני- "ברונכיט" זה בסך הכל שם שאנחנו נותנים למחשבה, לתהליך. האפשרויות: 1. לא מדובר בכלל בתהליך זיהומי, אלא משהו יותר בכוון האלרגי, גם אם הנזלת סמיכה, ולכן אנטיביוטיקה לא משנה את המהלך הטבעי. 2. מדובר בזיהום וירלי- ושוב כנ"ל. 3. מדובר בזיהום חיידקי, אבל הרוליד טרם התחיל להשפיע. 4. מדובר בזיהום חיידקי, שאינו רגיש לרוליד. לדעתי- אם מצבך הכללי אינו בהחמרה, פשוט תמתין עוד יום ותראה מה קורה. אם זה לא משתפר או אם יש החמרה- גש לרופא המטפל לעשות הערכה מחודשת משום ש "המחלה של אתמול אינה המחלה של היום ואינה המחלה של מחר" החלמה מהירה לך.
ייתכן שכל הזמן הזה זה היה בכלל סינוסיטיס ולא ברונכיט ?? כי היה שיעול מאוד קל אך בעיקר נזלת והצטננות וכאבי גרון קלים.. איך פתאום יש נזלת מוגלתית? היא לא הייתה לי יכול להיות שהרוליד גרם לזה ? רוליד מטפל גם בסינוסיטיס ? האם סינוסיטיס מסוכן ?