ויטמין D ותוצאות בדיקת D25-OH

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/09/2010 | 14:10 | מאת: ריקי

שלום. אני לוקחת 15 טיפות ויטמין D ליום (של טיפטיפות). כל טיפה 200 יחב"ל - סה"כ 3000 יחב"ל ליום. קראתי בכתבה לפיה, סף הרעילות הוא 50 מק"ג שזה 75 מק"ג (1 מק"ג = 40 יחב"ל). כלומר, אני לוקחת הרבה מעל הסף של הרעילות. בעבר לקחתי 6 טיפות ליום, אך הרמה שלי היתה נמוכה (15) ng/mg ואז עברתי ל 12 טיפות, ולאחר כחצי שנה הרמה עלתה אך עדיין נמוכה (24) ולכן עברתי ל15 טיפות. שאלתי - מה עושים? :( מצד אחד רמה נמוכה לא בריא. אבל מצד שני אני מסתכנת ברעילות?

24/09/2010 | 08:43 | מאת: ד"ר יעל הס

אין שום בעיה בלקיחה של 3000 יח' ליום. דרך אגב, יש היום טיפות (ואפילו כדורים) של 1000 יח' הטיפה/הכדור, כך שאפשר לרכוש (בלי מרשם) ולחסוך בטיפות. סף הרעילות של ויטמין D הרבה יותר גבוה, ומדברים, במבוגר, על רעילות כאשר לוקחים כ 50,000 יחידות ליום למשך מספר חודשים (ולא 3000 יחידות...).

מנהל פורום רפואת משפחה