במקום צואה דם.

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/06/2010 | 23:09 | מאת: תקווה

שלום רב, היום הלכתי לשירותים כ-5 שעות לאחר ארוחה בשרית. לא יצאה צואה משמעותית, אך יצא הרבה דם, ללא הפעלת לחץ שיכלה לפצוע את האזור. ממה יכול לקרות דבר כזה, והאם יכול להיות קשר בין המקרה לבין העובדה שאני סובלת כבר כמה ימים מסחרחורות "ורטיגו"? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה מראש

26/06/2010 | 08:48 | מאת: ד"ר שי מזור

כמה זמן אני מתנדב לענות בפורום הזה? ועדיין לא התרגלתי לקבל בשיוויון נפש חלק מהשאלות דם ממערכת העיכול העליונה נהפך מופיע בצואה בצורת מלנה (צובע בשחור את הצואה) דם ממערכת העיכול התחתונה מופיע כדם טרי בצואה כך שאין קשר בין הארוחה הבשרית לדם בצואה ולכן מה שנותר הוא דם טרי בכמות כשלהיא(לפעמים זה נראה "המון") והיות וזה לא הגיע עם כאבים או התאמצות הוא יכול להצביע על דימום ממערכת העיכול התחתונה אני לא יודע אם יש קשר או לא לסחרחורות שאת חווה יכול להיות שמדובר באנמיה מאובדן דם ממערכת העיכול ,,,ויכול להיות שמדובר בסחרחרות בגלל בעיות בצוואר ויכול להיות הרבה דברים אני הייתי ניגש לבדיקת רופא,,,,

מנהל פורום רפואת משפחה