מה ההבדל בין מיפוי עצמות לmri

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/05/2010 | 09:45 | מאת: חנית

שלום האם מה שמתגלה בmri מוח ועמוד שדרה צווארי (איבוד מיאלין) יתגלה גם במיפוי עצמות?מה תגלה בדיקת מיפוי עצמות?האם דלול עצם יתגלה במיפוי?ובכלל מה מגליםן במיפוי שאליו נשלחתי בעקבות כאבים מפוזרים במפרקים סליחה על ריבוי שאלות תודה לתשובתך חנית

13/05/2010 | 07:39 | מאת: ד"ר יעל הס

מדובר בשתי בדיקות שונות כשלכל אחת יש אינדיקציה אחרת. מיפוי עצמות היא בדיקה שמבחינה הדמייתית היא פחות מפותחת (אם כי היום ניתן לבצע הדמיה לא רעה גם במיפוי). היא חשובה למצבים של דלקות בעצמות,זיהומים, שברי מאמץ, ולפעמים גם גידולים. הבדיקה כרוכה בקרינה בכמות גדולה מאד. MRI בעיקרון אינה בדיקה טובה לעצמות שכן הוא לא מסוגל לקלוט אותות מעצם, אבל ניתן להתגבר על החסר הזה בגלל איכות ההדמייה היותר טובה וניתן גם בבדיקה זו לראות מצבים שמקורם בעצמות כולל דלקות, שברי מאמץ וגידולים. הבדיקה בד"כ שמורה יותר למצבים של גידולים או בעיות אחרות ברקמות רכות - כמו קרעים של רצועות בברך, או כל הדמיה שנעשית לפני החלטה על ניתוח. מיפוי עצמות לא מראה כלל כל מה שהוא לא עצם, כולל איבוד מיאלין או בעיות בעמוד שדרה, דיסקים וכו'.

מנהל פורום רפואת משפחה