שאלות דחופות עזור בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/08/2009 | 16:49 | מאת: אבי

אני כבן 50 עישתי לפני כשנה צינטורים באבי העורקים סובל מסכרת ,לחץ דם שומנים בדם לוקח כדורים ללחץ דם,שומנים בדם , לדילול הדם , וסוכרת , וכמו כן סוכרת סוג 2 . כמו כן אני הייתי חולה סרטן במערות האף הוציאו לי את בלטות הלימפה את שניהם באיזור הצוואר לפני כ12 שנה שאלותי העקריות כיצד עלי לחזק את מערכת החיסון בשל מחלות אלו ??? וכיצד עלי להערך מפני שפעת החזירים .?? וכיצד עלי להתמודד עם החורף שעומד בפתח עישתי חיסון לדלקת ריאות .? מה רמת האפקטיביות של החיסון ??? והאם יכול להשפיע גם לרעה .?? מהם תופעות הלוואי של החיסון .?

09/08/2009 | 22:00 | מאת: ד"ר שי מזור

אכן אתה בקבוצת סיכון מה לעשות? להתחסן לשפעת אי אפשר להיערך לשפעת החזירים מאחר והחיסון עדיין לא בארץ הפנוימווקס שעשית (לדלקת ריאות) הוא צעד גדול וחשוב מעבר לכך לא ניתן לעשות הרבה אני מאחל לך שתעבור את החורף בשלום,בריאות שלימה

מנהל פורום רפואת משפחה