תחושות מוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/11/2008 | 12:57 | מאת: היפוכונדרית בפוטנציה

שלום רב, אני בת 37, בריאה בד"כ, צמחונית מילדות. ערכי B12 נבדקו לפני מספר חודשים ונמצאו תקינים. מדי פעם סובלת מאנמיה קלה (שמתבטאת בבדיקות הדם אך ללא סימפטומים). האנמיה אובחנה כאנמיה מחוסר ברזל ולא מסיבות אחרות. לפני כמה שבועות הופיעו פצעים בזוית הפה בשני הצדדים. באותו שבוע ראיתי במקרה רופא כירורג שהבחין בפצעים והציע שאפנה לרופא המשפחה שלי כדי לבדוק אם יש חוסר בויטמינים. כיוון שאני עסוקה לא עשיתי זאת (הפצעים לא הטרידו אותי ונעלמו מעצמם) אבל חיפשתי באינטרנט וראיתי שאלה עשויים להעיד על מחסור בויטמין B2 ולכן התחלתי ליטול את הויטמין. בשבוע האחרון אני חשה בצריבה קלה ביותר בזרוע השמאלית שלי. מעין תחושת קור קלה שלפעמים מורגשת גם באזורים אחרים בגוף. התחושה קלה ביותר ולא בטוחה שהייתי מבחינה בה אלמלא המודעות שלי לגופי לאחרונה (כפי שמעיד הכינוי שהצמדתי לעצמי בפורום זה). שאלתי: האם יש טעם בפנייה לרופא לבירור הסימפטומים הללו או שתחושה כה קלה לא מחייבת התייחסות? האם יתכן קשר לצמחונות או לפצעים בזוויות הפה?ו תודה מראש, אני

01/12/2008 | 18:50 | מאת: ד"ר יעל הס

לא מכירה ויטמין B2. האם את מתכוונת אולי ל B12? חסר B12 בהחלט ייתכן בצמחונים והגיוני לבדוק כמו גם ערכי ברזל.

מנהל פורום רפואת משפחה