מילומה/מילומא

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

08/09/1999 | 18:07 | מאת: אנונימי

שלום לכם, התבקשתי ע"י אחד המכרים שלי לשאול בפורום הזה על מחלת "מילומה". מה זאת המחלה הזאת, האם יש תרופה, איך נגרמת המחלה, ואיפה אפשר להשיג עזרה בישראל? אולי יש פורום או גוף מסוים שיכול לעזור. תודה מראש, נ.

12/09/1999 | 10:11 | מאת: צוות האתר
נ. שלום, אני מניחה כי אתה מתכוון למחלת: Multiple Myeloma. מחלה זו הינה מחלה ממאירה שמקורה מתאי דם (תאי פלאזמה) הגורמת לריבוי בלתי מבוקר של תאים אלו. תפקידם של תאי הפלאזמה הינו יצירת נוגדנים, לשם חיסול חיידקים ומזהמים אחרים החודרים לגופינו. במיאלומה הפונקציה הזו של תאי הפלאזמה נפגעת והגוף הופך חשוף לזיהומים. כיוון שכל תאי הפלאזמה נוצרים במח העצמות זהו מקום הפגיעה הראשוני. הסימנים הם כאבים בעצמות בעיקר בגפיים, אגן, גב. כמו כן סימנים של אנמיה (עייפות, חיוורון, קוצר נשימה) ירידה במשקל. הגורם למחלה זו אינו ידוע. הסיבוכים במחלה הם בעקבות זיהומים קשים שכן מנגנוני ההגנה של הגוף נפגעו. כיום לא ידוע על טיפול המרפא לחלוטין מחלה זו. הטיפול מתבסס על טיפול כמוטרפי, טיפול להקלה על כאבי העצמות גם ע"י הקרנות, וטיפול אנטיביוטי בזיהומים. מטרת הטיפול הנ"ל הינה להאריך את תוחלת החיים ואת איכותם. קישורים למידע על המחלה: http://www.multiplemyeloma.org/- באנגלית http://cancer.org.il/cancer/HebrewHome.hmx- עברית - האגודה למלחמה בסרטן
12/09/1999 | 14:38 | מאת: ד"ר בר

מחלת "מיאלומה" הינה הפרעה לא מבוקרת בתיפקוד ומספר תאי דם מסוג תאי הפלזמה. מחלה זו פוגעת בהרבה מערכות של הגוף - דם, עצמות, כליות מערכת החיסון ועוד... אמנם כן, זו מחלה קטלנית - אם לא מטפלים בה. כל מכון המטולוגי בכל מרכז רפואי בארץ ( בי"ח הדסה,רמב"ם, תל-השומר, ובעצם כולם ) מתעדכנים יום יום בנושאים חשובים אלו ומשתכללים בנוגע לגישה הטיפולית במחלה זו ואחרות. לפיכך הצעתי אליך היא לפנות למרכז רפואי בארץ, מהמוזכרים לעיל, להתייעצות וקבלת טיפול בהתאם - עם רופא אונקו-המטולוג. לא להזניח! בהקדם האפשרי לגשת ולקבל טיפול כמקובל. מאחל בריאות ואריכות ימים - שנה טובה

מנהל פורום רפואת משפחה