כאבים בושט באכילה ובשתייה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

03/04/2007 | 14:34 | מאת: טל

שלום, אני בת 22 ולפני כחודש הופיעה לי דלקת בגרון שלוותה בכאבים עזים אך ללא חום, אף אוזן גרון אבחן מוגלה ונתן לי טיפול של מוקסיפן. סיימתי את הטיפול (לאחר 10 ימים) ולאחר 3 ימים הכאב שב אך בצורה חריפה יותר בזה שהוא ירד לי לושט העליונה (אני חושבת) בצד ימין באיזור החזה, כאשר אני אוכלת אני חשה כאב חז מאוד בנתיב האכילה- ממש כאילו אני נשטרת, כאילו יש לי שם פצע פתוח. גם שאני בולעת רוק אני מרגישה כאב מסויים בושט וגם בשתייה אבל כאשר אוכל עובר זה בלתי נסבל וגרם לי לירידה בתיאבון. יש לציין שלפני 3 שנים זה היה לי גם אך הייתי בצבא ולא קיבלתי טיפול ראוי וזה נמשך כך במשך חודש, זה הגיע לכאבים בהוצאת אויר בכלל מהריאות למשל דיבור כאב לי, חייתי במשך חודש על משככי כאבים - רק בעזרתם יכולתי לאכול, לדבר, לשתות וכו' ואיפילו עם משככי הכאבים אכלתי המון יוגורטים כי זה היה קר ורך והיה פחות קשה למאכל. אני ממש מצטערת על המגילה אבל האם יש לך דעה בנושא? אני רוצה לבוא מוכנה יותר לרופא כי בפעם אחרונה אמרו לי שזה וירוס ונתקעתי עם זה בסבל רב. והאם אתה ממליץ ללכת לרופא משפחה או לאף אוזן גרון? תודה על ההתייחסות, טל

03/04/2007 | 15:56 | מאת: ד"ר שי מזור

ראשית את שואלת אם ללכת לרופא המשחה ובאותה נשימה מדווחת שא.א.ג. נתן לך את המוקסיפן,, דלקת בגרון שהיא חידקית לא "נודדת" לושט!! היא ממוקמת בגרון בשקדים יש פה שתי אפשרויות 1. שישי לך רגישות גבוהה בגלל גודש בדרכי הנשימה 2. שיש בעייה כלשהיא בושט העליונה א.א.ג אמור להציע לך אזופגוסקופיה שהיא בדיקה שבאמצעות מכשיר גמיש שמוחדר לושט ומטה לכיוון הקיבה בוחנים ישירות את הושט ומחפשים סיבה לגרוי האם א.א.ג. יראה הצדקה לבצוע הבדיקה הנ"ל ??גשי אליו וספרי לו מה בעייתך

מנהל פורום רפואת משפחה