קואגולופתיה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/08/2006 | 20:35 | מאת: יונית

שלום רב, ברצוני לברר מהי בדיקת קואגולופתיה, ו- קואגולופתיה (LAC PROT S+C). האם יש לכך משמעות מיוחדת אצל נשים מעל גיל 70 ומהי? בתודה מראש.

18/08/2006 | 23:08 | מאת: ד"ר יעל הס

קואגולופתיה זו מילה כללית שמתארת בעיה בקרישת הדם. מצבים שבודקים בבדיקות דם הם בד"כ מצבים תורשתיים שמתבטאים בבעיות בגיל צעיר יחסית - החל מנטיה להפלות חוזרות, קרישי דם ברגליים, תופעות של קרישת דם או קרישים שמגיעים לריאות בעקבות עישון או גלולות, וכן התקפי לב או אירוע מוחי בגיל צעיר יחסית. לדעתי, בגיל 70 זה כבר די לא רלבנטי, ואם אשה בת 70 נשלחה לבירור קואגולופתיה בגלל מצב כמו תסחיף ריאתי או אירוע לבבי או אירוע מוחי זה בד"כ מיותר וגורר בדיקות יקרות שלא יוסיפו כלום לטיפול כאשר בד"כ יש סיבה ברורה יותר למצב שגרם להתחלת הבירור הזה (כמו ריתוק ממושך למיטה בגלל שבר, עישון, שומנים גבוהים בדם, סכרת ועוד). אם תספרו לי במה העיניין אולי אוכל להוסיף עוד אינפורמציה.

מנהל פורום רפואת משפחה