כאבי בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/08/2006 | 23:31 | מאת: גילה

בת 51, בגיל מעבר. 3 ימים כאבים בשיפולי הבטן ובעת מגע מיני-כאבים עזים.(מעולם לא היה לי דבר כזה). הופניתי למיון נשים , הובחן: דלקת ברחם ובצוואר הרחם. קיבלתי: דוקסילין 100 ואוגמנטין 875. אולטרסאונד ויגינלין-תקין. מימה מקבלים פתאום דלקת ברחם? אין לי הפרשות ודימום. והאם כאבים מגביר את הלחץ דם? כי הלחץ דם היה לי: 170/80. האם זה הרבה?(אני מטבעי לא סובלת מלחץ דם). האם דלקת ברחם הטיפול הוא רק הטיפול הנ"ל? תודה רבה רבה - גילה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2006 | 09:48 | מאת: ד"ר יעל הס

כאב בהחלט מעלה לחץ דם. ממה באה דלקת ברחם? בגיל הבלות יש ירידה בהפרשות באיזור הנרתיק - ולכן עליה בנטיה לחיידקים להתיישב בדרכי השתן והמין. ולכן יש נטיה לדלקות יותר בדרכי השתן ולפעמים דלקת בדרכי המין. הפתרון לפעמים הוא משחת אסטרוגן מקומית.

07/08/2006 | 10:36 | מאת: גילה

האם אפשר ללוותר על התרופות שקיבלתי לדלקת ברחם בתקווה שהדלקת תעבור מעצמה, כי נזכרתי שבעבר הרחוק קיבלתי כדורים אלו, והיו לי בחילות וחולשה לא נורמליות. כעת אני יושבת בעבודה ביד אחת מקלידה על המחשב וביד שנייה מחזיקה בבטן התחתונה מכאבים ויש לי בחילות, האם הבחילות וחוסר התיאבון יכולים לבוא מדלקת ברחם ? שאלה נוספת ברשותך: מאחר ואני לא מהסוג של הנשים האכלניות והיודעות לשתות וכל כדור משפיע על מערכת העיכול, האם לא כדאי לבקש (אם יסכימו בכלל) לאשפז אותי (אם זה מצב של אשפוז) ולתת לי דרך העירוי אנטיביוטיקה? . תודה על המענה וסליחה על כל השאלות הרבות. - גילה.

מנהל פורום רפואת משפחה